lördag 14 november 2009

Grönt är det nya rosa

Igår hade arbetarkvarteren besök av Bönan. Åh, vilket party! Bönan är fyra veckor och sex dagar gammal och fick skjuts av sina bussiga föräldrar, eftersom det är för långt för henne att cykla.

Bönan är skulpterad i vispgrädde, ler åt de mest underliga saker och doftar himmel blandat med olja (baby-, inte motor-, förf. komm.). Hon har huvudet på skaft, sin onkel runt lillfingret och en blyertsgrå katt i hasorna.

Hennes älsklingslåt är Stones "Out of Time" och favvisdansen (för att hon är intelligent och kan skilja riktigt roligt från bara töntigt) är min Svenne Hedlundimitiation. "Jo, det är roligt - och sövande!", tänker Bönan och somnar om. Vackert.

Bönan är len som ett barn, rosa i hyn och behöver ingen tyllklänning. Hon har en drakdräkt som kickar ass. Och till den dagen när hon själv kan tala om för den som undrar att moderna prinsessor faktiskt bär grönt, kommer hennes sidekick katten att göra det åt henne. Med en stämma djup som James Earl Jones kommer han att klampa rakt på de tår han anser sig behöva för uppmärksamheten och så sprida duons viktiga budskap:

"Grönt är ägigt. (You dinosaur fart.)"

3 kommentarer:

  1. Och inte bara det - hon har väldens bästa faster också...!!

    SvaraRadera
  2. Jamen, tjejer ska ha ju ha rosa. Prinsessor kan väl inte ha grönt! Eller?????

    SvaraRadera
  3. Meh! Grönt är ju ägigt (you dinosaur fart)! ;-D

    SvaraRadera